Monday, 19 February 2018 21:15

Skoro četiri miliona korisnika Facebooka iz Srbije se makar jednom nedeljno uloguje na ovu mrežu. Neki od njih su napredni korisnici koji znaju svaki "kutak", dok su drugi "obični" korisnici kojima Facebook služi za održavanje kontakta. Ipak, nije loše znati neke dodatne detalje, pogotovo ako se oni odnose na zaštitu privatnosti korisnika.

Onaj "drugi" inbox

Broj korisnika koji nije upoznat sa folderom "Other" na Facebooku je velik. Taj folder predstavlja skup poruka koje korisnik dobija od ljudi sa kojima nije povezan preko Facebooka. Da bi ga videli potrebno je da odete na prikaz svih poruka i pored inboxa ćete videti folder "other".

Proverite gde ste sve ulogovani

Uđete u podešavanja i kliknete na "Security", nakon toga će se otvoriti prozor u kom imate tab "Where You're Logged In". Tu možete da vidite sve uređaje na kojima ste ulogovani, kao i lokacije gde se oni nalaze i poslednje vreme pristupa Facebooku. Ujedno možete da odjavite sa svih tih uređaja samo jednim klikom.

Uključite "piratskI" ili "naopaki" engleski

Programeri u Facebooku omogućili su korisnicima da svoj profil drže na nekom od desetina svetskih jezika. Ipak za one koji žele nešto drugačije tu je piratski engleski ili engleski sa obrnutim slovima. Ova promena se radi isto kao i za standardne jezike. Nađete "General Account Settings" i opciju "Language".

Napravite listu interesa

Ukoliko želite da postovi o određenoj temi ili sa određenih sajtova/fan stranica/prijatelja budu na jednoj posebnoj listi, to možete napraviti sami u okviru Facebooka. U levoj kolumni imate tab "Interests" i klikom na nju dobijate opciju da napravite posebnu listu.

Pošaljite fajlove putem chata

U slučaju da želite nekom da pošaljete fajl preko mejla, to možete brže odraditi preko Facebook chata. Kliknete na ikonicu šrafa u okviru prozora za dopisivanje i dobićete padajući meni. Izaberete opciju "Add Files..." i ubacite željeni fajl. Enter i to je to.

Skriveni smajliji

Većina korisnika tokom dopisivanja koristi smajlije i njih možete pronaći lako koristeći ovaj ":" i još neki karakter. Postoje i oni koje možete dobiti ukucavanjem ovih karaktera: (y) , (^^^) , :|] , :poop:, <(") .

Sačuvajte linkove za naknadno čitanje

Prolazite kroz Facebook i vidite zanimljiv post, ali nemate dovoljno vremena da mu se posvetite do kraja. Kako ga ne bi kopirali ili drugačije označavali najlakši način je da koristite opciju "save". Nju dobijate klikom na strelicu u gornjem desnom uglu svakog posta. Sačuvane tekstove možete pronaći u levoj kolumni.

Vidite "odnos" dvoje ljudi

Verovatno ste upoznati sa opcijom Friendship koja se pojavljuje kada odete na nečiji profil. Klikom na nju dobićete sve komentare, fotografije i interesovanja koja delite sa određenom osobom. Pored opcije Share Friendship imate tab "More" i kllikom na njega dobijate mogućnost da uporedite profile i odnos dve osobe sa Facebooka.

Monday, 22 January 2018 11:43

Stara izreka kaže da se po jutru dan poznaje, a naučnici se slažu: kakav će nam biti dan zavisi od odgovora na samo jedno pitanje koje sebi treba da postavljamo svako jutro:

"Da li je svet u kome živim dobar, ili loš?"

Ovu metodu je navodno primenjivao i čuveni fizičar Albert Ajnštajn.
Stručnjak za pozitivno mišljenje Reme Sason ukazuje na to da pozitivne misli “unose svetlost u način na koji doživljavamo svet, daju nam energiju i doprinose da se osećamo srećniji”. Zato odgovor na pitanje “da li je svet u kome živim dobar ili loš?” uvek treba da bude pozitivan.
- Zahvaljujući pozitivnim mislima, smirenije reagujemo na nepredviđene stvari - objašnjava Sason. Nasuprot tome, loše misli uzrokuje nesrećna osećanja i negativnost, a to je put ka “neuspehu, frustraciji i razočaranju”. Sa pozitivnim stavom nepredviđene situacije - saobraćajna gužva, pukla guma ili zaboravljeni novčanik - izgledaće vam upola manje strašno, kaže ovaj stručnjak.
- Najvažnija ljudska težnja je težnja za moralnošću u našem delovanju. Naša unutrašnja ravnoteža, čak i naša egzistencija zavisi o tome. Jedino moralnost u našem delovanju može dati lepotu i dostojanstvo našem životu.

 

Saturday, 13 January 2018 11:46

Ruska policija je saopštila da je pijani čovek danas ukrao oklopno vozilo i njime udario u izlog prodavnice na severozapadu Rusije, pri čemu niko nije povredjen.

U saopštenju saobraćane policije navodi se da se incident desio u regionu Murmanska.

Taj čovek je ukrao oklopni transporter iz lokalne auto-škole koja obučava i buduće regrute. Vozilo nije bilo opremljeno naoružanjem.

On je potom dovezao transporter u centar grada gde je prvo udario u parkirani automobil, a potom uleteo u izlog bakalnice.

Policija je navela da je uhapsila tog čoveka i utvrdila da je bio pijan.

(Beta)

Thursday, 01 February 2018 07:15

Svinjokolj. Urnebesno smesni nacini srpskih domacina

Sta reci... Pogledajte i sami ove vrhunske ideje

PAZNJA NIJE ZA LADJE OD 18 GODINA

Saturday, 20 January 2018 22:32

Ruski policajci su prilikom pretresa kuće osnivača jedne vojno-patriotske organizacije u Sankt Peterburgu pronašli odraslog nilskog krokodila, prenela je agencija RIA novosti.

Životinja se nalazila u bazenu u podrumu kuće, a o tome su obavešteni nadležni organi. Gradska veterinarska služba pregledala je krokodila.

Gradski zoološki vrt je saopštio da neće primiti novog stanara jer, pored toga što nema mesta, krokodil nema nikakve dokumente.

Osim velikog reptila, policija je pronašla više od 20 improvizovanih eksplozivnih naprava, artiljerijske i minobacačke granate, oko sto šaržera i 40 prerađenih maketa automatske puške kalašnjikov.

AP navodi da je vlasnik kuće rekao da je krokodila dobio pre godinu dana. Ispituje se da li je držanjem te životinje prekršio neki zakon.

Friday, 19 January 2018 23:24

Na Internetu je objavljen video koji je zabeležila sigurnosna kamera u jednoj radnji na kojem se vidi hrabri lopov koji krade novac u sred bela dana.


Prodavačica pakuje hranu za kućne ljubimce mušteriji, mušterija stavlja novac na pult, a onda se u kadru pojavljuje drugi radnik i pomaže prodavačici da stavi hranu u kesu.

U tom trenutku na vagu sleće ptičica i odleće s plenom!

Pogledajte:

Media