Kako Lako

petak, 23 februar 2018 11:56

Izdvajamo! 5 načina zarade na internetu!

Predstavljamo vam 5 sugestija kako da na kreativan način i uz malo truda ostvarite solidan dodatni prihod, a sve uz pomoć Interneta:

1. Danas je efikasnije prodati nešto putem Interneta nego na klasičan način. Efikasnije je iz razloga što stvar koju prodajte može dostići veću vrednost. Na ovakve stranice je naravno potrebna registracija i obavezno pričatajte uslove korišćenja (Terms of use). Tipovi takvih stranica u našoj regiji su Aukcija, Market i dr. Neke aukcijske kuće plaćaju članove affiliate partnere za realizirani iznos ostvarene prodaje po određenoj proviziji.

www.auctions.yahoo.com
www.ebay.com
www.auctions.com

2. Postanite Freelance radnik, što u prevodu znači rad iz ureda ili od kuće. Ako ste neko ko se razumije u računare, ako pišete dobre tekstove, ako se razumijete u programiranje il ste stručni sa fotografijama sve što treba da uradite jeste da posetite neke od narednih stranica, postanete njihov član i da aplicirate za razne projekte.To su ustvari berze poslova pre svega za web profesionalce, ali sadrze i sekcije koje mogu svima odgovarati poput “Data Entry”, ili za one sa odličnim znanjem engleskog “Copywriting” , “Editing” , “Telemarketing” itd.

www.guru.com
www.scriptlance.com
www.getafreelancer.com
www.totalfreelance.com

3. Partner (affiliate) programi su odličan vid zarade. Jedino što je bitno jeste da imate svoju stranicu il blog (kako do bloga ili kako do web stranice), prijaviti se i, naravno, postaviti bannere! Novac se najčešće dobija čekom ili elektronskom uplatom. Evo primera nekih od njih:

Google AdSense je jedan od najboljih affiliate programa.
Plaćaju od 0.05 $ do čak 20 $ po kliku (zavisi od tipa sajta na kome se reklame postavljaju, od kvaliteta sajta, itd.). Preporuka za dobru zaradu je da imate sajt sa minimalno 50 jedinstvenih poosetioca dnevno. Kada vas Google odobri vaš sajt, onda reklame možete postavljati na stranama bilo kog jezika, na bilo kom sajtu.
Možete koristiti i Google AdSense for Search box za pretragu interneta, gdje ćete za svaku pretragu biti plaćeni. Takođe, možete koristiti i Partnerski Program, gdje zaradu stičete dovođenjem novih članova, a biti ćete isplaćeni 100$ kada vam referal sakupi 100$. Minimum za isplatu je 100$ i lako se dođe do tog iznosa pravilnim odabirom mesta gdje će se reklama nalaziti.
Affiliate link, odnosno HTML kod za Google AdSense for Content oglas skidate tako što, nakon što se ulogujete, kliknete na link AdSense for Content u gornjem dijelu, i izborom nekih parametara sa nekoliko padajućih menija na dnu stranice se formira HTML kod koji trebate kopirati na onaj deo vaše web strane gde želite da se pojave ovi oglasi.

Google je svakako najbolji od svih affiliate programa, lakom pretragom na internetu možete pronaći dosta drugih sličnih programa za zaradu.

4. Preprodaja domena i blogova je ozbiljan posao i zahtjeva određenu stručnost, a onaj ko se želi baviti s tim može ostvariti zavidan prihod. Za početak je bitno potražiti ključne reeči koji su najviše rangirane na internet pretraživačima ili se možda bazirati na neke oblasti koje su manje zastupljene na Internetu. Nakon toga registrujete domene ili izradite i blogove i iste rpeprodate po mnogo većoj ceni.

5. Ako nešto možete digitalizovati onda to možete i prodati. Npr. e-knjige, slike, klipve, zvukove, ilustracije i ostalo… Dakle ako imate nešto od navedenog a hteli bi to prodati samo se registrujete na ClickBank i očekujte prihod od samog početka …

Read 2489 times
pametna kuca roletne garazna vrata
Loading ...