Ova uzbudljiva, romantična komedija pod imenom Taksi Bluz istovremeno je i šarmantni „roud muvi“ u kojem je junak priče Marko, simpatični, 42-godišnji propali dramaturg koji godinama radi kao taksista.

taksi bluz ceo film

U filmu Taksi Bluz, tokom jedne urnebesne noći, Markova naizgled normalna smena na poslu pretvara se u haos, jer se u taksi vozilo ušunja mali Damir koji je pobegao iz doma za nezbrinutu decu i koji je u potrazi za ocem.

Njihova vožnja će se pretvoriti u bezbroj suludih situacija u kojima će učestvovati mnoštvo likova koji će prodefilovati kroz taksi.

Glavne uloge za film Taksi Bluz,  čiji scenario potpisuju Marko Backović i Marko Jocić, tumače Andrija Milošević, Milena Predić, Todor Jovanović, Aleksandra Tomić, Nikola Đuričko, Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Boris Komnenić i Nikola Pejaković.

Thursday, 07 February 2019 17:14

Utisak nedelje na TOP Kanalu!

Written by

Televizijski kanal TOP, koji je deo kompanije United Media, 1. aprila startuje sa novom programskom šemom u kojoj će se, pored vrhunskog serijskog i filmskog programa, naći talk show emisije političkog i zabavnog karaktera a na male ekrane će vratiti omiljena TV lica koja gledaoci nisu imali prilike da gledaju u poslednje vreme.

utisak nedelje top kanal uzivo

U želji da publici ponudi što širi i kvalitetniji izbor programa, TOP je u svoju ponudu uvrstio i kultne emisije kao što su politički talk show “Utisak nedelje” sa Oljom Bećković, jutarnji program “Mentalno razgibavanje”, a biće emitovan i serijal Insajdera “Male Velike Priče”.

“Utisak nedelje” svakako je obeležio decenije za nama, a od emitovanja poslednje emisije prošle su četiri i po godine. Gledaoci TOP kanala će nedeljom uveče moći da uživaju u ovom prepoznatljivom formatu koji će, kao i do sada, uređivati i voditi Olja Bećković.

“Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da objavimo da smo sa autorkom emisije Oljom Bećković postigli dogovor i što se jedna takva emisija kao što je ‘Utisak nedelje’ vraća na male ekrane, baš na TOP kanal. Ukidanje emisije na jesen 2014. godine ostavilo je prazninu u medijskom prostoru Srbije, a osluškujući želju publike, videli smo da nedostaje otvoren i beskompromisni način razgovora Olje Bećković i njen stil uređivanja. Emisija će ići svake nedelje, zadržaće svoj prepoznatljiv koncept u kojem će autorka sa svojim gostima u studiju razgovarati o događajima koji su obeležili proteklu sedmicu”, navode u TOP kanalu.

Jutarnji termin na TOP televiziji biće rezervisan za “Mentalno razgibavanje” koje će gledaoci ne samo moći da gledaju na malim ekranim već i da slušaju direktan lajv strim. Ova emisija je na najvećim radijskim stanicama u Srbiji gde je emitovana obarala sve rekorde slušanosti. Darku Mitroviću će se u studiju TOP kanala pridružiti Veljko Pajović koji je godinama vodio i uređivao “Beogradsku razglednicu” na Studiju B.

Pored toga što će se truditi da slušaoce i gledaoce nasmeju od ranog jutra pre polaska na posao, autori “Mentalnog razgibavanja” će obrađivati i relevantne teme sa sagovornicima.

U okviru nove programske šeme, na TOP kanalu biće emitovana i nova emisija produkcije Insajder “Male Velike priče”. Redakcija Insajder koja petnaest godina otkriva sistemske probleme iza kojih se kriju zloupotrebe i kriminal, sada će se svakodnevno baviti problemima građana. Rešavanje svakodnevnih problema pokazaće da “male” priče oslikavaju propuste i zloupotrebe u funkcionisanju sistema.

Pored ovih formata, TOP kanal će nastaviti sa emitovanjem najkvalitetnijeg domaćeg i stranog serijskog i filmskog programa. Ove godine je u planu emitovanje druge sezone popularne serije “Senke nad Balkanom” Dragana Bjelogrlića, četvrte sezone jednog od najgledanijih domaćih serijala “Ubice mog oca”, mini serijala “Zaspanka za vojnika” Gage Antonijevića, kao i novih epizoda “Mileta protiv tranzicije” autora Srđana Anđelića.

TOP je u poslednjih godinu i po dana publiku osvojio premijerama visokobudžetnih domaćih serija kao što su “Ubice mog oca”, “Žigosani u reketu” i “Konak kod Hilmije” kao i vrhunskim stranim serijama, igranim i crtanim filmovima i emisijama zabavnog karaktera iz sopstvene produkcije, kao što su kviz “Totalni obrt” i kulinarski šou “Mr. Kitchen”.

TOP kanal je deo United Media, u okviru koje posluje i TV N1, možete ga gledati online na sajtu Uživo Televizija.

Goran Jovanović (53) iz sela Podina kod Žitorađe juče ujutro upao je traktorom u nabujalu reku Toplicu u ataru sela, a sekunde su odlučivale o njegovom životu. Na sreću uspeo je da razbije staklo na kabini traktora i izađe iz vode.

traktorom upao u reku

Danas su posle mnogo pokušaja, uz pomoć ronioca Milana Maslakovića iz Prokuplja i mehanizacije Javnog preduzeća za urbanizam Žitorađa konačno posle više od 24 sata izvukli i traktor iz nabujale reke. Sa Goranom u kabini je bio i njegov pas ljubimac, koji na žalost nije uspeo da se izvuče.

- Krenuo sam putem ka kući i ne znam kako sam uopšte skrenuo na ovaj put ka reci. Trebalo je na sledećem da skrenem. Upao sam u reku i nisam znao da je toliko duboka i u sekundi je voda ponela traktor u dubinu. Ceo je odjednom bio u vodi. Dole ispod sa ono malo vazduha što je bilo, udarao sam nogama i rukama i uspeo da izbijem staklo. Voda me je ponela i izbacila 500 metara od tog mesta. Sreća usput sam dohvatio jednu granu i uspeo da izađem iz vode - priča Goran.
- Matica je neverovatno jaka, a voda mutna i traktor se uopšte nije video - kazao nam je Maslaković koji je proveo četrdeset minuta u hladnoj Toplici pokušavajući sa radnicima komunalnog Žitorađa i meštanima da nekako kukom i sajlom uhvate traktor.

Na kraju rukovodilac mašine JKP za izgradnju Žitorađa Saša Janjaćković uz pomoć svih ostalih uspeo je da zakači traktor i konačno ga izvuku.

- Hvala svima koji su nam pomogli, zaista ne znam kako bismo bez pomoći svih ljudi dobre volje - rekao je Goran Jovanović, kojeg je briga svih vidno potresla.

Izvor Srbija Danas

 

Monday, 04 February 2019 20:26

Google nakon hakovanja ukida Google+

Written by

Google će ugasiti svoju verziju za korisnike društvene mreže Google+ u narednih 10 meseci, objavila je ova kompanija.

google plus hacked down

 

Odluka je usledila nakon otkrivanja ranije neobjavljenog sigurnosnog propusta koji je otkrio podatke o profilima korisnika koji su otklonjeni u martu 2018. godine.

Google kaže da Google+ trenutno ima "nisku upotrebu i angažovanje" i da 90% korisničkih sesija na Google+ traje manje od pet sekundi.

Ipak, kompanija planira da održi uslugu za poslovne korisnike koji ga koriste kako bi olakšali razgovor među saradnicima.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić (43) i njena nekoliko godina mlađa partnerka, doktorka Milica Đurđić, uskoro postaju roditelji.

ana brnabic postaje majka

Kako saznaje magazin "Gloria", vantelesnoj oplodnji podvrgla se Milica Đurđić, koja se zbog drugog stanja već nekoliko meseci ne pojavljuje sa Anom Brnabić u javnosti, a kako je magazinu "Gloria" rečeno u Kliničkom centru Srbije, u Centru za radiologiju i magnetnu rezonancu gde je zaposlena, otišla je na trudničko bolovanje.

Saturday, 02 February 2019 08:49

Evropa traži drastično poskupljenje struje za Srbiju

Written by

Prema rečima Jasmine Trhulj, predstavnice Sekretarijata Energetske zajednice jugoistočne Evrope, cena prava na emisiju ugljen-dioksida iz termoelektrana na evropskom tržištu poslednjih meseci ubrzano raste.

06struje 620x0

Kako je rekla, za emisiju jednog kilograma CO2 iz termoelektrana sada treba platiti od 22 do 24 evra. - Po tom pitanju trenutno ne postoji vremenski rok - rekla je Trhuljeva. - U toku je izrada studije za subvencije u sektoru uglja, i sa njom Energetska zajednica želi da počne razgovore na tu temu.

Da se o novim troškovima za proizvođače električne energije iz uglja šuška, potvrdio je u četvrtak i David Žarković, direktor Sektora za trgovinu na slobodnom tržištu EPS-a.

Na Zapadnom Balkanu, Srbija ima najnižu cenu struje u regionu, dok Bugarska ima najpovoljniju cenu među zemljama EU. Na cenu električne energije na Starom kontinentu, kako se čulo, sve više uticaja imaju takse i nameti koji se nameću proizvođačima struje. Sve manje na struju utiče prozvodna cena, ali se nametima za kilovate iz obnovljivih izvora energije i ekološkim taksama cena stalno nadograđuje.

Thursday, 31 January 2019 01:51

Prestanak zabrane zapošljavanja u javnom sektoru

Written by

Zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, koja se primenjuje već šestu godinu, najverovatnije će biti ukinuta krajem ove godine.

sednica vlade 2 830x0

Kako navodi list Politika, pozivajući se na nezvanična saznanja, planirano je da se od 2020. godine primenjuje novi mehanizam zapošljavanja u celom javnom sektoru, prema takozvanim kadrovskim planovima.


To znači da vladina Komisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje neće više davati zeleno svetlo za popunjavanje svakog pojedinačnog radnog mesta, već će samo odobravati plan zapošljavanja u određenom državnom organu.
List podseća da su kadrovski planovi ranije postojali u ministrstvima i državnim organima, što je značilo precizno planiranje poslova i broja ljudi, a da bi sada, kako navodi, trebalo da se primenjuju na celo javni sektor, to jest na škole, bolnice, domove zdravlja.

Ukidanje zabrane zapošljavanja jedna je od tema o kojima će Branko Ružić i Siniša Mali, ministri državne uprave i finansija, razgovarati sa misijom MMF-a, koja do 5. februara boravi u Beogradu.

Tuesday, 29 January 2019 23:22

Od 1. februara najavljeno poskupljenje goriva

Written by

U skladu sa Zakonom o akcizama Vlada je objavila nove dinarske iznose akciza na gorivo usklađene sa rastom potrošačkih cena u 2018. godini.

kako smanjiti potrosnju goriva
Nove, više akcize na derivate nafte primenjivaće se od 01. februara.

Tako su akcize za bezolovni benzin skočile sa 54,94 dinara po litru na 56,04 dinara. Akcize za gasna ulja povećane su sa 56,50 na 57,63 dinara po litru, dok su za tečni naftni gas uvećane sa 42,9 na 43,76 dinara po litru.
Da li će i za koliko naftne kompanije povećati cenu goriva od 1. februara još se ne zna, ali je realno očekivati da kompanije neće ovaj trošak preuzet na sebe, već da će ga prebaciti na kupce.

 

Po podacima Foruma dijaspore “Moju zemlju srce bira”, najviše novca i ovaj put stiglo je iz Nemačke – oko 730 miliona evra, dok je druga Švajcarska sa 390 miliona.

Pretpostavlja se da od gastarbajtera stigne i mnogo više od pomenute registrovane tri miljarde, ali ti novci putuju ilegalnim kanalima, preko poznanika, vozača, pisama ili prosto donesu kada dođu da obiđu zavičaj i porodicu.

rad u insostranstvu

Zoran Ilić, privrednik i povratnik iz emigracije koji okuplja biznismene oko pomenutog Foruma, kaže da je njihovo istaživanje pokazalo kako naša dijaspora raspolaže sa efektivom od 300 milijardi evra.

Reč je o 10 bruto domaćih proizvoda Srbije, ali problem je što ljudi iz dijaspore često ostaju razočarani posle pokušaja ulaganja u maticu.

Naš forum povezuje privrednike. Selektirali smo naše proizvode koje oni mogu da ponude od Beča do Čikaga i to je naš prvi zajednički korak, kaže Ilić.

Čekajući da se desi investicioni bum od sunarodnjaka iz belog sveta, građani Srbije za sada od njih najviše dobijaju pomoć. Često za lečenje.

Prema rezultatima istraživanja o donacijama iz dijaspore za filantropske svrhe u Srbiji, koje je nedavno udruženje “Koalicija za dobročinstvo” sprovela u 83 različite države sveta, više od 21 odsto naše dijaspore doniralo je u Srbiji u proteklih godinu dana. Najveći broj donacija upućen je za rešavanje zdravstvenih problema, čak 66,7 odsto.

Kako kaže Milan Kovačević, savetnik za strana ulaganja, dotacije od dijaspore su dragocene jer imamo sve sporiji rast izvoza pa nam one pokrivaju bilans plaćanja sa inostranstvom.

“To nisu krupne dotacije, nego sitne, ljudi promene nekoliko stotina evra i trude se da prežive. Povećanje ukupne sume govori nam i o sve bržoj migraciji stanovništva u inostranstvo. Više ljudi odlazi, a oni koji ostaju, sve više su u položaju da im treba novac.”

Druga stvar je sve veća razlika u standardu nas i zemalja odakle novac dolazi, jednostavno mi njih ne sustižemo, a oni napreduju, rekao je Kovačević.

Kako dodaje, klima za ulaganje u Srbiji je loša, pre svega zbog korupcije. S druge strane, mnogi naši privrednici iz inostranstva opekli su se u pokušajima ulaganja u srpsku privredu.

Izvor Blic

Wednesday, 19 December 2018 20:17

Bahati sin ‘kralja nafte’ vozio 245 km/h na auto-putu

Written by

Muškarac koji je uhapšen u ponedeljak nakon što je svojim vozilom marke Audi vozio čak 245 kilometara na sat na autoputu između Šida i Beograda je Marinko Zovko (34) iz Žepča, inače jedan od najbogatijih ljudi u BiH.

Njega je patrola zaustavila kod Sremske Mitrovice, a sudija ga je poslao 30 dana u zatvor, uz novčanu kaznu od 120.000 dinara i oduzimanje dozvole na devet meseci.

bahati sin

Marinko je, inače, poznat policiji u regionu po svojoj bahatosti na putevima.

Posebno se proslavio kada je svojim Mercedesom deonicu dugu 191 kilometar prešao za svega 29 minuta.
Zovko se svojim vozačkim poduhvatima hvalio i na internetu, gde je izazivao saobraćajce da ga uhvate ako mogu.

– Kažem, ako uspeju… Imam vrhunske automobile i zaista nemam ideju šta bih mogao da kupim da bude jače i bolje od ovoga što već posedujem – izjavljivao je bahati Zovko.

Marinko Zovko je sin bosanskog „kralja nafte“ Ivice Zovka i naslednik korporacije „Zovko company“, koja u svom sastavu ima 15 firmi.

Page 1 of 5
 
Dobra Zemlja
Facebook Group · 126027 чланова
Придружите се групи