Kako Lako

ponedeljak, 22 januar 2018 11:43

Učite od Ajnštajna: Uspešni ljudi svako jutro postavljaju sebi OVO PITANJE!

Stara izreka kaže da se po jutru dan poznaje, a naučnici se slažu: kakav će nam biti dan zavisi od odgovora na samo jedno pitanje koje sebi treba da postavljamo svako jutro:

"Da li je svet u kome živim dobar, ili loš?"

Ovu metodu je navodno primenjivao i čuveni fizičar Albert Ajnštajn.
Stručnjak za pozitivno mišljenje Reme Sason ukazuje na to da pozitivne misli “unose svetlost u način na koji doživljavamo svet, daju nam energiju i doprinose da se osećamo srećniji”. Zato odgovor na pitanje “da li je svet u kome živim dobar ili loš?” uvek treba da bude pozitivan.
- Zahvaljujući pozitivnim mislima, smirenije reagujemo na nepredviđene stvari - objašnjava Sason. Nasuprot tome, loše misli uzrokuje nesrećna osećanja i negativnost, a to je put ka “neuspehu, frustraciji i razočaranju”. Sa pozitivnim stavom nepredviđene situacije - saobraćajna gužva, pukla guma ili zaboravljeni novčanik - izgledaće vam upola manje strašno, kaže ovaj stručnjak.
- Najvažnija ljudska težnja je težnja za moralnošću u našem delovanju. Naša unutrašnja ravnoteža, čak i naša egzistencija zavisi o tome. Jedino moralnost u našem delovanju može dati lepotu i dostojanstvo našem životu.

 

Read 9986 times
pametna kuca roletne garazna vrata
Loading ...