Kako Lako

četvrtak, 01 februar 2018 06:51

Najbolji programi za spajanje youtube klupova

Polako ali sigurno video-sadržaji preuzimaju vođstvo u odnosu na fotografije
Polako ali sigurno video-sadržaji preuzimaju vođstvo u odnosu na fotografije. Animacija je sve i trenutno svako sa smartfonom, bio on Androiod, iPhone ili Windows Phone, može napraviti snimak visokog kvaliteta u samo nekoliko poteza. Međutim, koliko god da vam je kamera dobra, ukoliko se ne pozabavite montažom, mala je verovatnoća da će vaš video biti zapažen.

Kada kažemo montaža, ne mislimo na manipulacije video-sadržajima, već više na doradu, sređivanje i „ulepšavanje“ snimljenog materijala. To je već posao za koji vam je potrebno malo više vremena i nešto znanja, ali vam je neophodan i softver koji bi to omogućio i kojim biste mogli da se poslužite za ovakav poduhvat.

Zato smo odlučili da izdvojimo neke od najboljih programa za video-montažu koje možete koristiti i vi kod kuće i za koje je potrebno samo malo truda da saznate kako funkcionišu.

Windows Movie Maker

Pored toga što je besplatan, ovaj program ima reputaciju jednog od najznačajnijih i najkompletnijih programa za sređivanje i obradu video-sadržaja. Ono što je još bolje jeste da ga verovatno i sami posedujete ukoliko na svom kompjuteru imate instaliran Windows, jer je ovo jedan od njegovih sastavnih delova.

Izuzetno je jednostavan za korišćenje: dovoljno je samo da odaberete klipove ili fotografije koje biste želeli da obuhvatite i da ih prevučete u program, gde će vam oni biti izlistani, spremni za pakovanje i sređivanje. Takođe, možete im dodavati i muziku ili titlove, a kada dobijete konačan proizvod, direktno iz ovog programa ga možete podeliti sa svojim prijateljima na Fejsbuku ili Jutjubu.

Kate's Video Toolkit

Ovaj izuzetno jednostavan program može biti pravi izbor ukoliko vaše potrebe za sređivanjem video-snimka nisu previše prefinjene. On vam obezbeđuje sve osnovne funkcije kao što su skraćivanje videa, dodavanje, nastavljanje na drugi klip, prelaz između dva snimka, stvaranje niza i lepljenje muzike. Čak možete i promeniti format ukoliko neki od uređaja na kome želite da puštate svoje delo ne podržava taj koji trenutno imate.

WeVideo

Ovo je program koji podatke vuče sa veb platforme. Omogućava vam takođe da koristite video-klipove koji se već nalaze na internetu i da na njih dodajete specijalne efekte. Korisnici imaju 5Gb ograničenja kada je WeVideo u pitanju, ali svoje delo mogu da podele na svim društvenim mrežama koje koriste, uključujući i Jutjub.

Avidemux

Iako nije previše popularan, ovaj besplatni program je briljantan u svojoj jednostavnosti. Dozvoljava vam sve što vam je potrebno, uključujući i skraćivanje ili nadovezivanje snimaka, kao i dodavanje logoa, podešavanje boja, kontrasta, senki, pa čak i obrtanje, ukoliko vam originalni položaj ne odgovara.

Iako deluje prilično prosto, u podešavanjima možete pronaći sve što vas zanima i sve što vam je potrebno da znate o montaži video-materijala.

Free Video Editor

Jedna od osnovnih opcija ovog programa jeste seckanje snimka, međutim ono što ga razlikuje od drugih jeste mogućnost da snimak skratite, a da on ipak zadrži kvalitet, što mnoge druge aplikacije ne nude. Takođe, ukoliko imate neki glomazniji, odnosno duži snimak, na kome je potrebno više posla, ovo je pravi izbor za vas – jednostavan, a kompletan program.

Lightworks

Ovde već govorimo o ozbiljnijem alatu koji vam može poslužiti ako imate malo veće zahteve od programa ovog tipa. Uporedne vremenske linije, sofisticirane i precizne opcije skraćivanja, dodavanje zvuka i specijalnih efekata pomogli su ovom softveru da se popne do vrha liste, pa su se njima služili čak i u postprodukciji holivudskih hitova kao što su „Nemoguća misija“ ili „Betmen“. Ako želite film ovog kvaliteta – Lightworks je ono što vam je potrebno.

Wax 2.0e

Iako je u nekim domenima zastareo, ovaj program ima svoje čari. Ako vam je potrebno da napravite spektakl od svog video-materijala, opredelićete se za njega. Ono što je uža specijalnost ovog softvera zasigurno su specijalni efekti, i to ne oni uobičajeni, već čitav spektar njih za koje se možete opredeliti, uključujući i eksplozije, senke, mapiranje na 3D objekte i slične maštarije, koje mogu učiniti vaš film zanimljivijim i upadljivijim.

PhotoFilmStrip 2.0.0

Jednostavno je kao što zvuči – ovaj program pravi film od vaših fotografija. Međutim, ovde nije reč o klasičnoj slajd-šou prezentaciji, već o prefinjenim načinima da se fotografija zumira, da se njen određeni deo istakne, zadrži na mestima koja su vam posebno draga i da se sve to uobliči u jednu celinu uz dodavanje muzičke podloge koja vam se čini najprigodnijom.

Pokušali smo da izdvojimo samo neke programe koji vam mogu biti od pomoći pri montaži video-klipova i nadamo se da smo vam pomogli pri izboru. Ukoliko ipak imate i neku potrebu koju pomenuti softveri ne mogu da zadovolje i želite da se ovom oblašću profesionalno bavite, razmotrite i mogućnost da napravite karijeru u produkciji. Potrebno je da prođete obuku za montažu multimedijalnih sadržaja i već ste korak bliže poslu svojih snova.

pametna kuca roletne garazna vrata
Loading ...