Kako Lako

četvrtak, 13 oktobar 2022 09:10

Kako da kontrolišete radijatore za grejanje mobilnim telefonom

Kontrola grejanja u objektu pomoću wifi opreme za merenje, regulaciju i kontrolu može u velikoj meri uticati na efikasnost i ekonomičnost istog. Naime, ugradnjom wifi opreme na uređajima za grejanje (Uljani radijatori, Norveški radijatori, Klima uređaji, Grejalice) ili kompletnim sistemima, omogućili ste potpunu kontrolu temperature i potrošnje u vašem objektu.

ukljucivanje grejanja preko aplikacije na telefonu

Na kojim uređajima za grejanje se može ugraditi sistem kontrole preko mobilnog telefona?

Wifi opremu za merenje i regulaciju temperature možete ugraditi na svaku vrstu električnih grejnih uređaja. Razlike u povezivanju gotovo da nema, jedino je važno da se za svako grejno telo posebno odabere wifi prekidač adekvatne snage.

Princip i šemu elektro povezivanja uređaja dobijate u uputstvu uređaja, postoji nekoliko modela wifi kontrolera pa je potrebno da u skladu sa svojim potrebama i mogućnostim odaberete odgovarajući.

Koji tip WiFi prekidača je najbolji za ugradnju na električnim radijatorima?

Mi smo u našem slučaju odabrali wifi prekidač model Sonoff TH16, 220v, 15A maksimalne struje što je i više nego dovoljno za grejna tela od oko 2kW. Ovaj prekidač meri temperaturu i vlažnost u prostoriji, može regulisati svoj izlaz i preko vrednosti temperature i preko vlažnosti. U okviru opcija prekidača možete podesiti efektivno vreme korišćenja, dodati još korisnika, dozvoliti im određen pristup kontrole i sl.

Kakvi tipovi WiFi prekidača za grejanje postoje?

Postoji više tipova WiFi prekidača koji se mogu razlikovati na više načina.

Pre svega potrebno je prvo izabrati prekidač dovoljne snage za grejno telo koje će biti povezano na njega. Zatim potrebno je odabrati da li će prekidač meriti samo temperaturu, vlažnost i temperaturu, da li je potrebno merenje potrošnje električne energije, da li su potrebne dodatne zaštite i sl. Na kraju tu je i više oblika i dimenzija uređaja, pa u zavisnosti od mesta ugradnje samog uređaja treba znati da li će on biti ugrađen u neku zaštitnu kutiju, ili možda montiran na din šin u nekom elektro ormanu, ili je potreban u obliku automatskog osigurača radi ugradnje u samu osig. tablu itd..

Kako funkcioniše sistem kontrole grejanja preko mobilne aplikacije i wifi prekidača?

Aplikacija na vašem mobilnom telefonu preko wifi internet mreže i servera komunicira sa pametnim prekidačima na vašim grejnim uređajima. Za svako grejno najbolje je povezati po jedan wifi prekidač posebno, iz razloga što sa više posednim wifi prekidača imate mogućnost efikasnije regulacije grejanja. Sve informacije o stanju i statusu vaših uređaja možete videti u vašoj aplikaciji, odakle možete sa njima upravljati u ručnom ili automatskom režimu. Svi tipovi wifi prekidača su kompatibilni jedan sa drugim i broj uređaja koje možete dodati u aplikaciju nije ograničen.

 

 

 

Read 790 times
pametna kuca roletne garazna vrata
Loading ...